HTML

MOBILEGAMER

Mobilos játékok blogja. Fejlesztés alatt.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Prince of Persia: Classic

2008.01.08. 12:45 oil.ali

Zseniális darab akadt a kezembe a minap - egy valódi remake. Valahol a PC-s/Konzolos megjelenéssel egyidőben jött ki a POP:C Java változata, ami az eddigi tapasztalataim alapján (ez konkrétan három pályát jelez) gyakorlatilag a tökéletes koppintása az 1991-es Jordan Mechner féle Prince-nek, igen annak, amit mi, mai harmincasok még a középsuli elején nyomtunk PC-n vagy Amigán.
A Prince azóta már számtalan folytatást megélt, volt P2, P3D, aztán a reneszánsz a "Sands of Time" - al, aminek már volt mobiljáték változata is, de bizony mondom a valót: olyan hangulatos, olyan varázslatos játéká mint az ős Prince egyik mutáció sem tudott lenni.
Jelen darabról is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni:

Nézzük hát:

A pályák némileg átdesignelve ugyanolyanok (és ugyanolyan hosszúak!!!) mint annó PC-n, és bár a herceg ruházatát divatosabbá tette az idő, mozgása pedig már az új POP-okban megszokott akrobatamutatványokat ötvözi az egykori pixelesen animált mozgással - a játék hangulata mégis ugyanaz maradt mint rég.

A legjobb azonban, hogy nem csak a pályák, az ellenfelek is visszatértek 91'-ből. Megrökönyödve láttam, hogy a csontváz (amit alant megtekinthettek, persze még a régi játékból lopva) bizony itt is megjelenik, sőt itt is legyőzhetetlen.

A játék alapirányítása a megszokott, de minden egyes numerikus billentyűnek van funkciója. Úgy mint régen lehet ellopakodni a csapdák között, ugrani nagyot, kicsit és nekifutásból. Ezen túlmenően még belepakoltak valamiféle térképet is, ha esetleg eltévedne valaki az amúgy tök lineális pályákon.

Mindent egybevetve, mivel ez az első bejegyzés a "Mobilegamer"-en (ami a továbbiakban: MG), azt hiszem ennél jobb startot nem is vehetett volna a blog. Bátran mondhatom, hogy annyi sok rossz minőségű Java játék mellett - és itt még az előző POP - okat is értem - öröm látni, hogy van még kraft a játékkészítőkben, és be mernek vállalni ilyen cuccokat is a sok filmadaptáció és ősi konzolátirat logikai játék mellé. Csak így tovább!!! Jöhetne a Prehistorik az Eye of the Beholder és a Chaos Engine is - bár úgy hallottam ez utóbbinak már van valamiféle Java változata - én még soha nem találkoztam vele.

Végezetűl az értékelés - ilyet mindig fogtok látni ezen az oldalon

PRINCE OF PERSIA CLASSIC (2007)

Történet egy mondatban: Az ördögien gonosz Jaffar fogjul ejti a hercegnőt, és nászul kívánja magának, de a hősszerelmes és bebörtönzött herceg a palota börtönéből felküzdi magát egészen a torony csúcsáig, hogy megverekedjen a gonosszal és kiszabadítsa szerelmét.






Fejlesztő/Kiadó: Gameloft/UBI SOFT

Grafika (%): 85

Hang (%): 70

Játszhatóság (%): 90

Élvezeti érték (%): 90

Beszerezhetőség: A fejlesztő oldalán megvásárolható ( 4 USD).

Tölthető a Jambától is (http://order.jamba.hu/jow/slp_order.do?contentType=12&doc=16638750&parentId=15962954&jhs=279)
HA INNEN RENDELSZ, NAGYON OLVASS EL MINDEN APRÓBETÜS RÉSZT.

Kapcsolódó linkek:














Ős prince az UNDERDOGS-on: http://www.the-underdogs.info/game.php?id=9

A Gameloft kapcsolódó oldala: http://www.gameloft.com/minisites/prince-of-persia-classic/

1 komment

Címkék: játék java ismertető klasszikus jordan prince kiváló soft ügyességi jamba csontváz mászkálós hangulatos ubi gameloft mechner

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilegamer.blog.hu/api/trackback/id/tr56289410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása